Over

Mijn naam is Evan Schaafsma (Leeuwarden, 1978). Ik ben freelance tekstschrijver en daarnaast parttime werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als communicatieadviseur.

In 2019 schreef ik een reeks van 25 interviews, waarin ik gemeenten en andere overheden vroeg naar hun voorbereiding op de komst van de Omgevingswet. Dit gaf me zoveel plezier, dat ik besloot me naast mijn baan te gaan vestigen als freelance tekstschrijver en journalist.

Naast de interviews over de Omgevingswet, schrijf ik al jaren diverse teksten voor het ministerie. Dat zijn de laatste tijd vooral interviews, nieuwsberichten, verslagen en toespraken voor AgendaStad.nl.

Eerder werkte ik bij het RIVM waar ik als eindredacteur het personeelsblad rivmDia maakte. Daarvoor interviewde ik onderzoekers over de passie voor hun bijdrage aan de gezondheidszorg en het milieu.

Als redacteur van Biografie.vara.nl schreef ik biografie├źn en artikelen over bekende VARA-coryfee├źn en hun programma’s.

Als online journalist van de gerenommeerde ict-nieuwssite Webwereld, leerde ik de fijne kneepjes van de journalistiek kennen en tevens de dynamiek van de ‘continue deadline’ die geldt voor online nieuwsmedia.

Daarvoor was ik al tijdens mijn studie (Nederlands & Communicatie- en Informatiewetenschappen) actief als redacteur voor de SURF-website EduSite.nl, die berichtte over kansen en uitdagingen van digitalisering in het onderwijs. En als medewerker PR & Voorlichting bij de Faculteit der Letteren.

Door twintig jaar ervaring als redacteur, journalist en voorlichter heb ik veel kennis vergaard over thema’s als: ICT, Onderwijs, Gezondheid, Milieu, Openbaar Bestuur, Stedelijke Ontwikkeling, Innovatief Bestuur en de Omgevingswet. Daarnaast heb ik een brede culturele interesse en lees en schrijf ik graag over literatuur, cabaret en mijn dagelijks leven.

Ik woon in Rijswijk (ZH) met mijn kat Helmut. Ik heb een rijbewijs, spreek uitstekend Engels en heb een goed gebit :).

Foto Paul Tolenaar